Gratis verzending op alle bestellingen | Gemakkelijk retourneren binnen 30 dagen

Wat neem je mee naar een festival?

Festivals zijn geweldige evenementen en populair onder studenten. Het is dé plek om anderen te ontmoeten terwijl je kunt genieten van je favoriete muziek. Wanneer je naar een festival gaat neem je verschillende spullen mee, maar wat precies? We hebben een checklist voor je opgesteld met daarin alles wat je nodig hebt op een festival!

Het belangrijkste wat je mee moet nemen zijn natuurlijk de (digitale) tickets en een ID kaart (of andere vorm van identificatie). Zonder zal je het festivalterrein niet opkomen. Daarnaast is het verstandig om geld, oordopjes en een zonnebril mee te nemen.

Tickets en identiteitsbewijs

Het is essentieel om je tickets en identiteitsbewijs mee te nemen naar een festival, anders zal je het festivalterrein niet opkomen.

Het is essentieel om je tickets en identiteitsbewijs mee te nemen naar een festival, anders zal je het festivalterrein niet opkomen. Bij de ingang van het terrein wordt vrijwel altijd naast een ticket ook om identificatie (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) gevraagd. Dit kan zijn om te controleren of je de minimumleeftijd hebt om het festival bij te wonen of om te zorgen dat je de persoon bent die het ticket heeft gekocht. Het is belangrijk om te weten dat sommige festivals een minimale leeftijdsgrens hebben en dat je, als je geen identificatie kunt laten zien, niet toegelaten zult worden tot het festival. 

Geld of een pinpas

Het is verstandig om contant geld of een pinpas mee te nemen wanneer je naar een festival gaat, zelfs als je niet van plan bent om geld uit te geven. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren. Bijvoorbeeld, wat doe je als je fiets gestolen wordt, je telefoon leeg raakt en je geen manier hebt om thuis te komen, of als je dorst krijgt door het weer? Neem dus altijd geld mee.

Tegenwoordig kun je steeds vaker betalen met je telefoon. Wees hier niet afhankelijk van, tegen het eind van de dag raakt je telefoon leeg en kun je dus niet meer betalen. 

Oordopjes

Het is belangrijk om oordopjes mee te nemen naar een festival om je gehoor te beschermen.

Het is belangrijk om oordopjes mee te nemen naar een festival om je gehoor te beschermen. Festivals zijn meestal luidruchtige evenementen, en het langdurig blootgesteld worden aan hoge volumes kan leiden tot gehoorverlies en tinnitus. Bovendien kan de muziek op festivals soms vanuit verschillende richtingen komen, waardoor het geluidsniveau onregelmatig kan zijn en nog schadelijker voor je gehoor. Door oordopjes te dragen tijdens het festival, kun je je gehoor beschermen en voorkomen dat je last krijgt van blijvende gehoorschade. Het is belangrijk om te kiezen voor oordopjes die speciaal ontworpen zijn voor muziekevenementen, zodat je nog steeds kunt genieten van de muziek zonder dat je gehoor wordt beschadigd.

Op veel festivals worden oordopjes aangeboden, je kunt dus denken dat je deze zelf niet mee hoeft te nemen. Echter betaal je voor deze oordopjes een stuk meer dan online of in de winkel. Het is daarom toch aan te raden van te voren oordopjes te kopen.

Ervaar het verschil met deze betaalbare oordopjes van Bol.com.

Zonnebril

Op een zonnige dag is een zonnebril vrijwel onmisbaar op een festival! Vrijwel iedereen loopt tegenwoordig op een festival met een zonnebril. Dit doen mensen zodat ze geen last meer hebben van de zon en omdat dit je ogen beschermt. Daarnaast is er ook nog een andere belangrijke reden om een zonnebril te dragen op een festival… 

Festivals zijn drukke plekken waar de meeste mensen onder invloed zijn. Het gebeurd daardoor regelmatig dat mensen hun spullen hier kwijtraken en nooit meer terugvinden of dat de zonnebril kapot gaat. Wij raden daarom aan om geen dure (merk)zonnebril te dragen op een festival. 

VoolysunglassesTM biedt betaalbare en stijlvolle zonnebrillen aan ontworpen voor de festivalganger. Met onze brillen weet je zeker dat je complimenten gaat krijgen. We bieden verschillende modellen aan voor zowel dames als heren. De kwalitatieve brillen zijn zo gemaakt dat ze lang meegaan en tegen een stootje kunnen, je kunt hier dus jaren van genieten. Bekijk hier onze collectie en vind de perfecte zonnebril voor jouw volgende festival!

Andere spullen die mogelijk handig zijn op een festival

  • Zonnebrandcrème: Waar je er op een festival meestal niet bewust van bent kun je goed verbranden. Je staat (op een goede dag) de hele dag in de zon. Het is belangrijk dat je jezelf goed insmeert.
  • Oplader: Hoewel je op het festival zelf gebruikelijk je telefoon niet kunt opladen kan dit in sommige gevallen wel op de terugweg. Denk bijvoorbeeld aan stopcontacten in de trein. 

Spullen die je beter thuis laat

Naast de spullen die je mee kan nemen omdat dit handig is zijn er ook een aantal spullen die je beter thuis kunt laten. Je bent op een festival, je hebt dus niet veel nodig. 

  • Dure sieraden of een duur horloge: Waardevolle spullen kun je het best thuis laten, dit zorgt ervoor dat je niet continu op moet letten. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat deze spullen niet kwijtraken of gestolen worden.
  • (Draadloze) oortjes of een koptelefoon: Ook oortjes of een koptelefoon heb je niet nodig op een festival, er is muziek zat! Het meenemen van deze spullen zorgt er enkel voor dat je deze kwijt kunt raken.
  • Eten en drinken: Waar veel websites online de tip geven om zelf eten en drinken mee te nemen doen wij dit niet. Het is inderdaad goedkoper dan kopen op het festival. Echter wordt je bij vrijwel alle festivals gecontroleerd en is het meenemen van eten en drinken niet toegestaan. 

Verder adviseren wij om geen items mee te nemen die gevaarlijk of illegaal zijn, dit houdt het festival veilig voor iedereen.

Tot slot,

Afsluitend willen we je veel plezier wensen op je komende festival! We hopen dat je een leuke middag, avond of nacht gaat beleven. Aan de spullen die je meeneemt naar het festival zal het in ieder geval niet liggen. 

VoolysunglassesTM biedt betaalbare en stijlvolle zonnebrillen aan die ontworpen zijn voor festivals. Met onze zonnebrillen weet je zeker dat je er goed uit zal zien. Door de hoge kwaliteit van de zonnebrillen kun je hier lang van genieten, de brillen gaan jaren mee. Alle modellen zijn op deze pagina te vinden. 

Mocht je naar aanleiding van dit blog nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *